Michels krop

129,00 DKK

Læsninger i Michel Houellebecqs forfatterskab
2005, indbundet, 108 s. Ny

 

Kategorier: ,

Beskrivelse

Michel Houellebecqs forfatterskab er uden sidestykke i nyere fransk litteratur. Hans bøger har medført en debat, man ikke har set magen til længe. Især romanerne Udvidelse af kampzonen (1994, da. 2002), Elementarpartikler (1998, da. 2001) og Platform (2001, da. 2002), har fået stor opmærksomhed de senere år. De er ikke kun blevet diskuteret i et snævert litterært miljø i Frankrig, debatten har raset i stort set alle medier i mange lande, også i Danmark.

Årsagen til denne heftige debat om Houellebecqs forfatterskab er, at bøgerne har en stærkt provokerende effekt på læseren. Denne provokation virker på flere planer. På den på den ene side opbygges den i teksten gennem en konstant kredsen om kroppens rolle i det moderne samfund. På den anden side involveres både læseren og forfatteren i romanerne, hvorved grænsen mellem fiktion og virkelighed udviskes.

Denne bog diskuterer Michel Houellebecqs rolle på den litterære scene i Frankrig. Både ved at se på debatten omkring ham og gennem læsninger i hans forfatterskab – primært hans tre første romaner Udvidelse af kampzonenElementarpartikler og Platform.