Udsalg

Lorenzo Silva Den utålmodige alkymist

kr. 249.00 kr. 119.00

2009 270 s. EC Edition
Soft cover Ny

Kategorier: , .

Beskrivelse

Produktbeskrivelse

“Den utålmodige alkymist” har fået den spanske Nadal-litteraturpris og er filmatiseret. Lorenzo Silva blev født i Madrid i 1966. Han er en af sin generations mest betydende forfattere, berømt for sin krimiserie med detektiverne Bevilacqua og Chamorro.

Åbningsscenen foregår på et hotel, hvor en død mand ligger nøgen i en seng. Han ligger på maven bundet til sengestolperne – med en enorm dildo i rødt gummi stikkende op fra hans anus. Liget er Trinidad Soler, en midaldrende familiefar, som arbejder som sikkerhedsspecialist på et atomkraftværk lidt nordøst for hovedstaden Madrid. Manden tjekkede ind på hotellet natten før sammen med en smuk, høj blondine, der talte med østeuropæisk accent.

Obduktionen bekræfter at manden døde af et hjertestop, og det støtter Bevilacquas teori om, at Soler er død på grund af seksuel ekstase. Men man fandt samtidig en høj koncentration af kokain og alkohol i blodet. Kort efter dødsfaldet finder man liget af en 21-årig kvinde fra Hviderusland, skudt så det ser ud som en henrettelse. Beskrivelsen af kvinden ligner hende, som blev set på hotellet sammen med Trinidad Soler.

Rubén Bevilacqua og hans assistent, Virginia Chamorro føler sig overbevist om en sammenhæng og går i gang med opklaringsarbejdet. Gennem bogen følger man deres partnerskab – to topprofessionelle kriminalfolk – men også to private mennesker, som er interessante at følge. Og fordi de er så autentiske som mennesker fungerer de som et billede på det moderne Spanien og på de mere sorte sider af metropolen Madrid.