ledelse på fri hånd

Ledelse på fri hånd

kr. 149.00

2001 150 sider JP
Soft cover Ny

Kategori: .

Beskrivelse

Produktbeskrivelse

Ledelse på fri hånd. Forlaget skriver: Omkring halvdelen af alle ledere i Danmark, offentlige såvel som private, leder uden nogen formel uddannelse i ledelsens faglige discipliner.

De er frihåndsledere.
De ved alt om deres fag.
Og det er deres faglige dygtighed, som har bragt dem frem til en stilling hvor de har fået ansvaret for resultatet af andre menneskers indsats.
De er kort sagt professionelle, hver på deres felt.
Men som ledere er de selvlærte. I lederfaget er de amatører.
Forskerne, underviserne og konsulenterne overser dem. Det samme gør pressen og lovgiverne. De skriver, underviser og lovgiver med tanke på de store, professionelle foretagender. Og rammer derfor tit ved siden af.

I denne bog præsenterer journalisten og managementforfatteren Per Thygesen Poulsen en række succesrige frihåndsledere:
Sportslederen. Balletchefen. Dirigenten. Advokaten. Chefredaktøren. Iværksætteren. Den medarbejdende ægtefælle. Familielederen. Arvtageren. IT-eksperten.

Men ikke alle frihåndsledere har succes. Og takket være ukendskab til deres vilkår har de ikke megen hjælp at hente hos undervisere og råd-givere, men må selv ud at finde mentorer, sparringpartnere og utraditionelle læresteder i foreninger og privatlivet.

Bogens eksempler viser, hvordan ledelse på fri hånd klarer problemer hvor traditionelle ledelsesmetoder ikke slår til. Talentfuld frihåndsledelse er en af hemmelighederne bag Danmarks konkurrenceevne.

Men udviklingen styres af andre kræfter. Hvis ikke frihåndslederne kan finde deres plads i fremtidens netværkssamfund, bliver mange af dem marionetter. Styret af systemer, koncerner, mellemmænd og mæglere.
Dette er bogen til de mange som ikke ved alt det gode de vil frihåndslederne, men savner viden om succesrig ledelse uden for de store forvaltninger og koncerner.

Og til Danmarks titusinder af frihåndsledere, som ikke har brug for et nyt sæt teorier eller værktøjer, men selv må plukke en buket, der passer til netop deres situation. – See more at: http://www.arnoldbusck.dk/ledelse-paa-fri-haand#sthash.iw030wUH.dpuf