Ledelse på fri hånd

kr. 99.00

Per Thygesen Poulsen Ledelse på fri hånd
Til tops ved egen kraft
2001 149 s. JP Forlag
Soft cover Brugt

Kategori: .

Beskrivelse

Produktbeskrivelse

Omkring halvdelen af alle ledere i Danmark, offentlige såvel som private, leder uden nogen formel uddannelse i ledelsens faglige discipliner. De er frihåndsledere. De ved alt om deres fag. Og det er deres faglige dygtighed, som har bragt dem frem til en stilling hvor de har fået ansvaret for resultatet af andre menneskers indsats. De er kort sagt professionelle, hver på deres felt.

Men som ledere er de selvlærte. I lederfaget er de amatører. Forskerne, underviserne og konsulenterne overser dem. Det samme gør pressen og lovgiverne. De skriver, underviser og lovgiver med tanke på de store, professionelle foretagender. Og rammer derfor tit ved siden af.

I denne bog præsenterer journalisten og managementforfatteren Per Thygesen Poulsen en række succesrige frihåndsledere: Sportslederen. Balletchefen. Dirigenten. Advokaten. Chefredaktøren. Iværksætteren. Den medarbejdende ægtefælle. Familielederen. Arvtageren. IT-eksperten.

Men ikke alle frihåndsledere har succes. Og takket være ukendskab til deres vilkår har de ikke megen hjælp at hente hos undervisere og råd-givere, men må selv ud at finde mentorer, sparringpartnere og utraditionelle læresteder i foreninger og privatlivet.