coaching

Coaching i perspektiv

kr. 199.00

2008 374 sider Hans Reizel
Soft cover Ny

Kategorier: , .

Beskrivelse

Produktbeskrivelse

Coaching er et begreb, som er i rivende udvikling. Hvor coaching tidligere er blevet brugt indenfor sport, har det nu rykket sig til indenfor erhvervslivet også at betyde målsætning med fokus på resultater. “Coaching i perspektiv” er en bog om coaching. Som titlen angiver, så sætter Kim Gørtz og Anette Prehn “Coaching i perspektiv” og i en bredere sammenhæng.

Bogen er en grundbog, der sætter coaching ind i et større perspektiv og en bredere sammenhæng. I bogen favnes coachingfeltet med fokus på tre centrale områder, og bogen består af 19 kapitler. De er overordnet inddelt med ni praksisorienterede artikler fordelt i delen ´Coaching i praksis – retninger og metoder´ og ni mere teoriorienterede artikler i delene ´Perspektiver på coaching – refleksioner og forklaringsrammer´ samt ´Effekter af coaching – dokumentation og vidnesbyrd´. Antologien afrundes af efterord, der perspektiverer coachingens muligheder og risici fremover.

Bogens målgruppe er deltagere på private og universitære uddannelser i og om coaching, der har brug for bred lærebog. Virksomheder, som bruger coaching og arbejder på at implementere værktøjer, praksis og tænkning i arbejdsfunktionen. Foruden alle med interesse for (og undren over) coaching, der har brug for et overblik, en samfundsmæssig perspektivering og en større forståelse for, hvorfor coaching virker.

Bogen er redigeret af Kim Gørtz, uddannet på Københavns Universitet (1997) i filosofi og psykologi. Har siden efteråret 2005 været tilknyttet Learning Lab Denmark og Nordea som erhvervs-Ph.d. Anette Prehn er erhvervssociolog og indehaver af where2next, der arbejder med lederudvikling. Uddannet coach fra ITS, London og ICF-certificeret coach (ACC).

Bidrag fra:
Andreas Granhof Juhl, Anette Prehn Eiken, Annette Kledal, Asbjørn Molly-Søholm, Christian Tang Lystbæk, David B. Drake, Dennis Rasmussen, Diane Brennan, Esben Torpe Jørgensen, Henrik Nitschke, Irene Oestrich, Jane Blichmann, Kim Erik Skytte Gørtz, Kolja Rieffestahl, Mads Møller Andersen, Michael Frost, Niels Henrik Sørensen, Ole Fogh Kirkeby, Reinhard Stelter, Sofia Manning, Steen Hildebrandt, Thorkil Molly-Søholm, Trine Wulff.